وقتی کرونا سکوت ناشنوایان را کامل می کند/ دسترسی سخت به ماسک های طلقی
جارستان به نقل از ایسنا_مدیرعامل کانون ناشنوایان و کم شنوایان گیلان، با بیان اینکه استفاده از ماسک امکان لب خوانی را از معلولان شنوایی گرفته است، گفت: حدود ۸۰ درصد ارتباط افراد ناشنوا و نیمه شنوا با جامعه قطع است، اما شیوع بیماری کرونا موجب قطع ۹۵ درصدی این ارتباط شده است. شیوع بیماری کرونا همه حوزه های زندگی
جارستان به نقل از ایسنا_مدیرعامل کانون ناشنوایان و کم شنوایان گیلان، با بیان اینکه استفاده از ماسک امکان لب خوانی را از معلولان شنوایی گرفته است، گفت: حدود ۸۰ درصد ارتباط افراد ناشنوا و نیمه شنوا با جامعه قطع است، اما شیوع بیماری کرونا موجب قطع ۹۵ درصدی این ارتباط شده است.
شیوع بیماری کرونا همه حوزه های زندگی فردی و اجتماعی انسان ها را دست خوش تغییر کرده و می توان گفت مسائلی که در گذشته توجهی به آنان نداشتیم مانند ماسک زدن و فاصله اجتماعی، امروز به مهمترین دغدغه ما و جزو کارهای روزمره تبدیل شده است.
در این میان، افراد دارای معلولیت های جسمی در شرایط عادی با انواع و اقسام مشکلات مواجه هستند، اما روزها کرونایی استفاده از ماسک مشکلات معلولان شنوایی را چند برابر کرده است، زیرا ناشنوایان برای ارتباط گرفتن با دیگران از حالات چهره و لب خوانی کمک می گیرند.
ویژگی مشترک زبان های اشاره بصری و حرکتی بودن آنان است، یعنی برای استفاده از زبان اشاره علاوه بر حرکت دست ها، حرکت لب ها هم به رساندن پیام کمک می کند، اما وجود ماسک های پارچه ای موجب شده درک منظور گوینده برای فرد ناشنوا سخت شود.
رضا مهرگان در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه کانون ناشنوایان و کم شنوایان استان گیلان از سال ۱۳۷۳ فعالیت خود را آغاز کرده است، گفت: سه کانون فعال ناشنوایان در رشت، انزلی و لاهیجان وجود دارد که به ارائه انواع خدمات به جامعه ناشنوا و کم شنوای استان می پردازند.
وی جمعیت ناشنوا و کم شنوای استان گیلان را حدود ۶۰۰۰ هزار نفر دانست و افزود: قبل از شیوع کرونا کلاس های آموزشی شامل صنایع دستی و خیاطی و اردوهای سیاحتی و زیارتی ویژه ناشنوایان و کم شنوایان استان برگزار می شد.
کمبود مترجم زبان اشاره در گیلان
مدیرعامل کانون ناشنوایان و کم شنوایان گیلان، با اشاره به برگزاری مراسم مذهبی در هیئت عزاداری ویژه معلولان شنوایی، اظهار کرد: از سال ۹۵ مراسم عزاداری با حضور سخنرانان مسلط به زبان اشاره برای ناشنوایان و کم شنوایان برگزار می شود.
مهرگان، با بیان اینکه از سال ۸۸ تاکنون امور ناشنوایان توسط بهزیستی گیلان به کانون و تشکل ناشنوایان واگذار شده است، تصریح کرد: اعضای هیئت امنا و پرسنل این تشکل از ناشنوایان و کم شنوایان هستند.
وی با اشاره به حضور معلولان شنوایی در مقاطع مختلف تحصیلات عالی و رشته های فنی، هنری و ورزشی، یادآور شد: حدود ۸۰ درصد ارتباط افراد ناشنوا و نیمه شنوا با جامعه قطع است، اما شیوع بیماری کرونا موجب قطع ۹۵ درصدی این ارتباط شده است.
دبیر شورای هماهنگی تشکل های معلولان گیلان، با بیان اینکه معلولان شنوایی از طریق لب خوانی با طرف مقابل ارتباط برقرار می کنند، گفت: با شیوع کرونا و لزوم استفاده از ماسک، افراد ناشنوا در لب خوانی مشکل پیدا کردند.
وی یکی دیگر از مشکلات معلولان شنوایی را نبود مترجم یا رابط زبان اشاره در ادارات دانست و خاطرنشان کرد: تنها بهزیستی رشت و کانون های ناشنوایان و کم شنوایان استان از مترجم زبان اشاره برخوردار هستند و اگر فرد ناشنوا و کم شنوا به یک اداره یا مجتمع قضایی و انتظامی مراجعه کند، حتما باید یک مترجم زبان اشاره از کانون ها همراه داشته باشد.
مهرگان، همچنین به کمبود مترجم زبان اشاره در استان اشاره کرد و متذکر شد: متاسفانه هیچ هزینه ای از سوی سازمان بهزیستی برای مترجمان زبان اشاره پرداخت نمی شود.
وی با بیان اینکه مهمترین خواسته افراد دارای معلولیت واگذاری امور معلولان به دست خودشان است، عنوان کرد: از سوی سازمان بهزیستی کشور به زودی پرونده های معلولان به مراکز «مثبت زندگی» واگذار می شود تا افراد سالم به امور معلولان رسیدگی کنند، اما خواسته معلولان این نیست، زیرا آگاهی معلولان نسبت به مشکلات همنوعانشان بیشتر است.
اشتغال مشکل بزرگ معلولان است
مدیرعامل کانون ناشنوایان و کم شنوایان گیلان، از جمله نیازهای معلولان شنوایی را در شرایط کرونا ماسک های طلقی جهت لب خوانی دانست و افزود: دسترسی به چنین ماسک هایی بسیار سخت است و هزینه دارد.
مهرگان، با اشاره به قانون جامع حمایت از معلولان، اضافه کرد: اشتغال مشکل بزرگ معلولان است و لذا دولت در قانون موظف شده که دریافتی معلولان شدید و خیلی شدید مطابق با حقوق قانون کار باشد که تا به امروز اجرایی نشده است؛ البته تعدادی از معلولان شنوایی استان در ادارات و دستگاه ها مانند آموزش و پرورش، راه و شهرسازی، بهزیستی و شرکت های شهر صنعتی اشتغال دارند. از طرف دیگر، واگذاری امور معلولان به خودشان بخشی از مشکل اشتغال را حل خواهد کرد.
وی پخش اخبار ناشنوایان یک بار در هفته را مناسب ندانست و خاطرنشان کرد: به دنبال شیوع کرونا حتی همان یک وعده اخبار هم که عصر جمعه ها از شبکه باران پخش می شد، قطع شده؛ این در حالی است که ناشنوایان نیازمند اطلاع رسانی به ویژه در حوزه این بیماری و رعایت دستورالعمل های بهداشتی هستند.
دبیر شورای هماهنگی تشکل های معلولان گیلان، با بیان اینکه صدا و سیما باید برای ناشنوایان و نیمه شنوایان زیرنویس یا مترجم زبان اشاره داشته باشد، اظهار کرد: طی هماهنگی با مدیران ارشد صداوسیمای مرکز گیلان و بهزیستی استان، قرار است اخبار ناشنوایان به صورت روزانه در اخبار ساعت ۲۰ گیلان پخش شود.
برچسب ها :ناشنوایان،ماسک طلقی،کرونا،معلولیت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰